Közel és távol

Így kell egy múzeumot újranyitni: Rembrandt flashmob

Az amszterdami Rijskmuseum több évig tartó renoválás után 2013-ban nyílt meg teljesen a látogatók előtt. A megnyitó alkalmából egy bevásárló központban egy flashmobbal jelenítették meg a múzeum leghíresebb képét, Rembrandt Éjjeli őrjáratát. Szerintem fantasztikusan sikerült!     Kíváncsian várom, hogy a mi Szépművészeti Múzeumunk, – ami épp Rembrandt kiállítással zárt – a közel 3 éves felújítás után milyen különlegességgel… Tovább »

Hogy lett a nappali őrjáratból éjjeli?

A külföldi festőket igen gyakran csak a vezetéknevükkel emlegetjük, a keresztnevükről valahogy megfeledkezünk, mintha nem is lenne. Olyannyira igaz a XVII. századi holland festőóriásra, Rembrandtra, hogy szerintem tízből kilenc ember nem tudná megmondani mi a keresztneve. Bevallom őszintén, bár igen nagy rajongója vagyok munkásságának, nekem is nagyon kutakodnom kellett az emlékeimben, hogy beugorjon a neve…. Tovább »

Hollandia, ahol még az uralkodót is szeretik

Tőlünk nyugatra  létezik egy kevesebb, mint fél Magyarországnyi területű ország, ahol majdnem kétszer annyian laknak mint hazánkban. Egy kis ország, ahol egy négyzetkilóméteren közel négyszer annyian élnek, mint nálunk. Egy ország, ami rögtön eszébe jut az embereknek a tulipán és a szélmalom szavak hallatán. Egy ország, ahol nincsenek hegyek, ahol a globális felmelegedés okozta tengerszint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!