Közel és távol

Színpompás ámulat: a chilei márvány-barlang

A világ összes érdekességének felkeresésére egy élet még akkor is rövid lenne, ha az ember mást sem csinálna, csak mindennap egy újabb látnivalót fedezne fel. Ezért is nagy áldás az internet, így legalább az utazási időket és költségeket megspóroljuk. Az élmény nem ugyanaz, de sokkal több, mint a semmi. Fedezd fel velem bolygónk egyik legcsodálatosabb természeti értékét a chilei márvány-barlangokat.

 

 

Chile színpompás barlangjait Dél-Amerika második legnagyobb édesvizű tavában, a General Carrera tóban találjuk. A föld, a víz és a szél formálta színes, csipkés alakzatok gyönyörűen tükröződnek a kristálytiszta vízben, ami még inkább kiemeli a barlang szépségét. 

A tavat a gleccserekből lefolyó víz táplálja, színe a türkiztől a mélykékig változhat az időjárás és a napszak függvényében. Kora tavasszal, amikor a környező gleccserek még nem kezdtek el olvadni, a tó vízszintje alacsonyabb és ez a tény is kedvez a lenyűgöző fényjátéknak. 

A természeti ritkaságot Márvány Katedrális néven is emlegetik, melynek fő részei: a kápolna (La Capilla), a székesegyház (El Catedral), és a barlang (La Cueva).

A barlang alagútjai hosszan elnyúlnak, kis csónakkal bejárható, ha a tó vize nyugodt és biztonságos.

 

 

 

 

 

Forrás

A chilei márvány-barlang videón

 

 

A világ legszebb barlangja lenne? Lehet. Szebbet én még nem láttam. Kérlek, hozzászólásban tudasd velem, ha Te ismersz ettől színpompásabb barlangot.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌎 Machu Picchu, az inka romváros

🌎 A Húsvét-sziget kőszobrainak 8 titka

🌎 Velka Amerika: A cseh Grand Canyon

🌎 Holdbéli tündérkémények Törökországban

🌎 Bazalttufába vájt barlanglakások a Tihanyi-félszigeten

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!