Közel és távol

Zenélő tengerpart és éjszakai napsugár üdvözöl Zadarban

Zadar, a horvát tengerpart kedvelt városa két különleges attrakcióval csábítja a különleges fény- és hanghatásokra vágyókat. A márvány mólón esténként napelemes fénykör színkavalkádjában gyönyörködhetünk, amihez az aláfestő zenét a “tengeri-orgona” szolgáltatja.

 

 

A 70 méteres, kőből faragott “tengeri-orgona” (The Sun Organ) sípjait a tenger hullámai szólaltatják meg. A különleges hangszert Nikola Basic horvát építész készítette. A 35 orgonasíp az Adriai-tengerbe vezető lépcsőkbe van telepítve. Akkor szólalnak meg, ha a hullámok elérik a partszakaszt. A kősípok a hullámok hatására különböző hangmagasságokban szólalnak meg a nap 24 órájában.

A napelemes esti fényjátékot, a The Sun Salutation-t szintén Nikola Basic tervezte. A 22 méter átmérőjű napelemes lemezekből álló kör nappal magába szívja a napsugarak energiáját és elektromos árammá alakítja. A napközben begyűjtött napenergia sötétedés után a beépített LED fényeknek köszönhetően színes fényjáték formájában köszön vissza.  

Nézd meg videón a különleges látványt és hanghatást!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌎 Elkészült a zenére táncoló szökőkút Győrben

🌎 Eszék, az ezer éves magyar város

🌎 Tavaszi fuvallat Losinj szigetéről

🌎 Hullámsírba omlott Málta legszebb természeti látványossága

🌎 Losinj, az Adria ékszerdoboza

🌎 Iona, az elmélyülés és béke szigete

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!