Közel és távol

Salgótarján és környéke csodálatos time-lapse videón

Hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan korban élhetek, amikor a modern kor vívmányainak köszönhetően szinte nincs lehetetlen. Most épp Salgótarjánról találtam egy fantasztikus videót, ami a time-lapse fényképezési technika előnyeit kihasználva mutatja a város és a környék szépségeit.

 

 

Az Észak-Magyarországi Salgótarján Nógrád megye székhelye. 35 ezres népességével Szekszárd után a második legkisebb megyeszékhelyünk. A Salgótarján név a Salgó és a Tarján nevek összetételéből keletkezett. A Salgó (ragyogó, fényes melléknévből) a közeli Salgó várra utal. A Tarján a honfoglaló magyar törzsek egyikének a neve volt. Az ótörök eredetű név jelentése fejedelem, alkirály.

Salgótarján környékén több várat, várromot találunk, Salgó vára és Somoskő vára a két legkedveltebb. Itt található Magyarország egyetlen föld alatti bányamúzeuma, valamint egy csak horgászati célra használt víztározó. Fontos látnivalók még a templomok és a kulturális intézmények.

A time-lapse egy fényképezési technika, szó szerinti fordításban az idő múlása. Lényege, hogy a hosszú idő alatt felvett képeket rövid idő alatt egymás után lejátsszák. A gyors lejátszás az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az idő fotózásának is. 

Salgótarján és környéke videó

A Salgótarjánt és a várost körülölelő dombokat bemutató time-lapse technikával készült filmben Salgó vára is feltűnik. A fantasztikus videó Feledi Gergely fotós munkája, ami három hétig készült.

Kattints és csodáld meg!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

♠ Budapest, ahogy kevesen látták – videó 1938-ból

Tengeri emlékeket őrző kőfejtő a Cserhátban

15 ezer Lego-elemből építették fel a világörökségi falut

Premontreiek titkos hagyatéka Ócsán

Csodás légi felvétel a Galga-mente fővárosáról

Táncoló jégkörhinta hódít Balatonlellén

Lenyűgöző szafari Rákoshegyen – videó

Budapest látványosságai 360 fokban

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!