Közel és távol

Dél-Csehország bűbájos kisvárosai

Bár Prága az egyik legkedveltebb európai város, Csehország egyéb felfedezni valókat is tartogat. Dél-Csehországban egymást érik a hangulatos kisvárosok, bármelyikbe betoppanva kellemes sétát tehetünk. 

 

 

Juhász Éva olvasónk egy rövid levél kíséretében küldte el április végén készített fotóit. “A múlt hétvégén Csehországban, Cesky Krumlov környékén voltunk néhány napot. A képeken bemutatom milyen a dél-csehországi tavasz Trebon, Telc és Holasovice környékén.

 

Cesky Krumlov

Egész Csehország legszebb kisvárosának tartják. A kanyargó Moldva partján magasodó vár és régi épületei az UNESCO Világörökségének része. Az egész világon egyedülálló, működő barokk színháza mintaként szolgált a gödöllői kastély egykori színháztermének helyreállításakor. 

Cesky_KrumlovCesky_Krumlov12Cesky_Krumlov11Cesky_Krumlov10Cesky_Krumlov9Cesky_Krumlov8Cesky_Krumlov7Cesky_Krumlov6Cesky_Krumlov5Cesky_Krumlov4Cesky_Krumlov3Cesky_Krumlov2Cesky_Krumlov1
< >

 

Holasovice skanzenfalu

 

HolasoviceHolasovice1
< >

 

Hluboka nad Vltavou kastély

HlubokaHluboka1
< >

 

Trebon főtere

 

 

Telc

A 13. században épült település történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Az eredetileg gótikus stílusban épült, gyönyörű színekben pompázó, egyedi házak turisták százezreit vonzzák évente. A tér a Mikszáth regényéből készült Fekete város című sorozat egyes jeleneteinek helyszínéül is szolgált.

telc2telctelc1telc3
< >

 

Nagyon köszönöm Évának a csodálatos sétát!

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Terni bazilikája, ahol ezrek tesznek esküt Valentin-napon

» Ingyenes borszökőkút vár Olaszországban

» Színek, ízek, hangulatok Andalúziából

» Velká Amerika: a cseh Grand Canyon

» Porto, amit nem csak a bor miatt érdemes meglátogatni

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!