Közel és távol

Titokzatos szörnyek kertje Olaszországban

Egy olasz kutató állítása szerint maga Michelangelo tervezte az észak-olasz település, Bomarzo titokzatos szobrokkal teli parkját. A óriásokat, sárkányokat, háromfejű kutyákat, mitológiai hősöket rejtő kertet groteszk Disneylandnek is hívják. Különös bája miatt évente százezrek keresik fel.

 

 

A 7 hektáros kertben nagy tereket hagyva, elszórtan helyezkedik el a 24, allegorikus szörnyet ábrázoló szobor.  A “szörnyeket” helyi kőből faragták 1552-től kezdődően. Pier Francesco Orsini a fiatal felesége halála után építette a kertet, hogy megbirkózzon a bánatával. 

Egyes források szerint a kertet az Pirro Ligorio tervezte, aki Michelangelo halála után a római Szent Péter székesegyházat is befejezte. Mások pedig egyenesen Michelangelo művének tekintik. Úgy vélik, hogy az életnagyságúnál is nagyobb figurák Michelangelo képzeletét és játékos oldalát mutatják.

A feledésbe merült, elhanyagolt kertet 1954-ben Giovanni Bettini vásárolta meg. Az 1970-es évekre rendbe hozták a parkot és bár tovébbra is magántulajdonban van, a látogatók előtt is megnyitották. A helyi vegetáció miatt az alakok még misztikusabbak.

 

 

 

 

Forrás

 

 További információ a Garden of Monsters látogathatóságáról:

http://www.bomarzo.net/index_en.html

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Ingyenes borszökőkút vár Olaszországban

» Holdbéli tündérkémények Törökországban

» Ankara és az ősi anatóliai leletek gyűjteménye

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!