Közel és távol

Hullámsírba omlott Málta egyik legszebb természeti látványossága

Örökké a múlté Málta egyik legnépszerűbb természeti látványossága az Azúr Ablak. Szerdán a heves vihar és a méretes hullámok győzedelmeskedtek a Gozo szigeti sziklaalakzat felett. Az ezreket vonzó turisztikai látványosság hatalmas robaj kíséretében vált semmissé. 

 

 

Málta második legnagyobb szigetére, Gozora épp a különleges természeti képződmény miatt látogattak el sokan. A közel 100 m hosszú sziklalap két 40 m széles, erózió formálta oszlopon állt egy ablakot formálva az azúrkék tenger felé. Innen ered az Azúr Ablak elnevezés is. Geológusok már évek óta figyelmeztettek a gyors romlásra, a sziklára lépést is megtiltották. 

 

 

A búvárok körében is kedvelt helyet 2009-ben, ott jártamkor még motorcsónakokkal is körbe lehetett járni. Nem sejtettem, hogy ezek a fotóim is megismételhetetlenek lesznek. 🙁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Twitterre kitett kép tanúsága szerint az Azúr Ablak eltűnt… 🙁

 

Amikor ott jártam még nem írtam blogot. Mostanában pedig próbálok mindig az új élményeimről vagy épp aktualitásokról beszámolni. Elkeserítő, hogy ismét egy szomorú hír és egy visszafordíthatatlan pusztulás kapcsán kellett elővennem a régi fotókat és a szép emlékeket. Pont úgy, ahogy megesett már velem Aleppó vagy Palmüra kapcsán is …  🙁  

Visszagondolva csak egyedül a Berlini fal volt az, amit láttam “fénykorában” is és lerombolása után egyáltalán nem hiányzott a hűlt helye. Sőt.

Köszönöm, de nem kérek több hasonló aktualitást.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Vége a báltermi kávézgatásnak: bezárt a Lotz terem

» Bazalttufába vájt barlanglakások a Tihanyi-félszigeten

» Iona, az elmélyülés és a béke szigete

» Huszonöt éve omlott le a Berlini fal

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!