Közel és távol

Fantasztikus botanikus kert Gran Canarián

A mediterrán országokban járva számomra egy biztos pont a botanikus kert meglátogatása. Olvasónk, Seregi Ildikó nagy növénybarát, így Ő sem hagyná ki a helyi növényzet megismerésének ezt a nagyszerű módját. Nézd meg, mit látott a Kanári-szigeteken! 
  
 
 
  
 
“Január végét-február elejét Gran Canaria szigetén töltöttem, s ha már ott jártam, akkor nem hagyhattam ki a fővárostól, Las Palmastól 7 km-re fekvő botanikus kertet, illetve a sziget nyugati részén található kaktuszkertet sem. Mindkettő csodás látvány volt, növénybarátként több száz fotót készítettem. Ezekből szeretnék most Veled és az olvasótáborral egy néhányat megosztani.
 
A Botanikus kert egy meredek sziklaoldalban fekszik, és egy fantasztikus gyűjteményt tartalmaz a Kanári szigetek növényvilágából. A közel 2000 kaktuszfaj mellett számos más nyövény is megtalálható, melyek a világ szinte minden tájáról –  Mexikótól kezdve Madagaszkáron át Sri Lankáig terjedő helyekről származnak. Külön pozitívum, hogy a kert látogatása ingyenes.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagyon köszönöm Ildikónak a csodálatos beszámolót!
 

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!