Közel és távol

Skót helyszínek Budapesten, ahogy a skótszoknyás nagykövet látja

Soha nem volt még ennyire közvetlen és szerethető brit nagykövet Budapesten, mint a 2016 óta hazánkban munkálkodó Iain Lindsay. Őszintén vallja, hogy szereti hazánkat, a magyarokat , sőt még a magyar nyelv tanulását is élvezi. Hol a skótszoknya, azaz a kilt jelentőséről beszél magyarul, hol egy József Attila verset szaval, szintén magyarul. 

 

 

A diplomata pár napja pedig egy újabb videóval lopta be magát a magyarok szívébe. Robert Burns, a skótok Petőfijének is hívott skót nemzeti költő születésének évfordulóján magyar nyelven mutatta be a „skót Budapestet”. Burns 1759-ben született, költészete olyan hírességeket inspirált, mint Bob Dylan, John Steinbeck, vagy J. D. Salinger. Az egyik leghíresebb verse a Falusi randevú

Iain Lindsay csodás videóját megnézve elcsodálkoztam, hogy ennyi skótokhoz köthető izgalmas hely található Budapesten. Kedvet kaptam hozzá, hogy magam is körbejárjam ezeket a helyeket.

Nézd meg, mit mesélt a nagykövet!

 

Lindsay nagykövet bemutatja a skót Budapestet

A mai napon Robert Burns, Skócia nemzeti költőjének életét és munkásságát ünnepeljük! Burns 1759-ben ezen a napon született, és azóta olyan művészeket inspirált, mint Bob Dylan, John Steinbeck, vagy J. D. Salinger. Nézzétek meg az erre az alkalomra készített különleges videónkat, melyben Iain Lindsay nagykövet körbekalauzol titeket a „skót Budapesten”!We’re celebrating the life and works of Scotland’s national poet, Robert Burns today. Burns was born on this day in 1759 and has provided inspiration to artists such as Bob Dylan, John Steinbeck or J. D. Salinger. Watch the video we recorded for this occasion: Ambassador Iain Lindsay takes you on a tour of Scottish Budapest with some words from Rabbie as you go around! #BurnsNight2017

Közzétette: UK in Hungary – 2017. január 25.

 

Sok hasonlóan “jó fej” nagykövetet kívánok hazánknak!

Forrás

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Balmorali kastély, II. Erzsébet kedvenc nyári rezidenciája

» Két percre elnémult Skócia

» Pipacstenger borítja a Towert

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!