Közel és távol

Ausztria legnagyobb vidéki kastélya: Schloss Hof

Schloss Hof, Alsó-Ausztria gyönyörű barokk kastélya és kertje a családi kirándulások kedvelt helyszíne. A legnagyobb osztrák vidéki kastély fűszerkertet, kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorságot rejt. A kocsikázás, az élmény játszótér és állatkert a gyerekek számára is feledhetetlen élményt nyújt.
 

 

Fogadjátok szeretettel Pajorné Kiss Edit olvasónk képes beszámolóját.

“A barokk Schloss Hof a keleti Marchfelden terjeszkedik el több mint 50 hektárnyi területen. Az egykori császári birtok a Habsburg Birodalom egyik legcsodálatosabb kastélyai közé tartozik. 
Savoyai Jenő herceg 1726-ban vadász-rezidenciaként építtette a kastélyt, melynek barokk kertje napjainkban mágnesként vonzza a látogatók tömegét. A kert hét teraszos szakasszal terjeszkedik March irányába.

Átfogó felújítási munkálatok után a teraszokon virágágyások, függőfolyosók és pompás szökőkutak várják a látogatókat. A Schloss Hof minden évszakban más színekkel és növényekkel gyönyörködtet. Nem kevésbé szemet gyönyörködtető az oranger. A Meierhofon a látogatók a barokk kor vidéki mindennapjaival találkozhatnak. Az egykori istállókban ritka, ősi osztrák háziállatokkal ismerkedhetnek meg, mint a fehér szamár vagy a négyszarvú kecske.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon köszönöm Editnek a csodás tárlatvezetést!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Osztrák meseváros, ahol 300 éve sütnek mézeskalácsot

» Kastély, ahol a Habsburg család az utolsó ausztriai napjait töltötte 

» Bad Ischl, Salzkammergut tartomány legkedveltebb üdülőhelye

» Hallstatt, a 7000 éves gyöngyszem

» Mesevilág Székesfehérváron: a Bory-vár

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!