Közel és távol

Megvan hazánk legnépszerűbb kültéri adventi dekorációja

Közel két hétig tartó szavazás során eldőlt, hogy melyik településen található hazánk legtöbbek által kedvelt adventi koszorúja. Mint ahogy a hasonló szavazós versenyeknél lenni szokott, nem feltétlenül a legszebb dekoráció nyer és nem feltétlen a település nagysága döntő, sokkal fontosabb a nevezők lelkesedése.

 

Első helyezett: Aszód város adventi koszorúja

Első helyezett: Aszód város adventi koszorúja

A legszebb kültéri adventi dekoráció versenyén is valami hasonló történt. A szavazásnál a 44 ezeres lélekszámú Hódmezővásárhely adventi koszorúja alulmaradt az alig több mint 6.000 lakosú Aszóddal szemben. A 25.000-es lélekszámú romantikus Szentendre, ami hazánk kedvelt turisztika célpontja pedig csak az utolsó harmadban foglal helyet. 

Nagyon szép nevezések érkeztek az ország különböző pontjairól. Az országban található több száz adventi dekorációnak csupán a töredéke, mindössze 26 jutott el hozzánk. Épp ezért megváltozott egy kicsit a cím. Nem mondhatjuk a verseny nyertesére, hogy a legszebb, a legnépszerűbb cím sokkal helytállóbb. Már csak ezért sem állíthatjuk egyetlen dekorációra sem, hogy a legszebb, hisz nem láttuk mindet. És akkor ott van még a szubjektivitás is. Mindenki mást lát szépnek és a saját környezetében lévő tárgyakkal jobban azonosul, kicsit oda húz a szíve. És ez így van rendjén. Azt sem állíthatjuk egyértelműen, hogy amire egy ilyen szimpátia szavazásnál a legtöbb szavazat érkezik, az lenne a legszebb.

Jó volt a képek által bejárni az országot és megcsodálni a karácsonyi készülődés meghitt pillanatait. Na de nézzük az eredményt!

A legszebb kültéri adventi dekorációk versenyén elért szavazatok száma:

 

1 Aszód 1203
2 Hódmzővásárhely 981
3 Újszász 622
4 Tolna 446
5 Orosháza 347
6 Isaszeg 332
7 Gulács 318
8 Tápióbicske 290
9 Tiszafüred 235
10 Sárkeresztes 229
11 Tápiószecső 177
12 Kunszentmiklós 161
13 Ságújfalu 151
14 Jakabszállás 107
15 Győrszemere 104
16 Mogyoród 101
17 Pilismarót 97
18 Kapospula 77
19 Szentendre 47
20 Miskolc 42
21 Vácrátót 37
22 Kálló 34
23 Balatonederics 23
24 Fót 17
25 Gödöllő 17
26 Pellérd 11

 

Köszönöm a rengeteg szavazatot, gratulálok minden résztvevőnek, különösen az első három helyezettnek! 

A verseny kiírásba nem szóltam a díjakról, de hát mit is adhatnék én egy önkormányzatnak vagy egy civil szervezetnek? Úgy gondolom egy kis nyilvánosság jön mindenkinek a legjobban. Az első három helyezett díja tehát nem más, mint egy cikk a településről itt a blogon. Ezzel kapcsolatban hamarosan megkeresem a pályázatok beküldőit.

Nézd meg a beküldött kültéri dekorációkból készített videót is:

 

 

Köszönöm, hogy a pályázatoknak köszönhetően láthattam ezt a sok csodás kültéri dekorációt, amit képtelenség lett volna személyesen végig látogatni!

További olvasnivalók hasonló témában: 

»  Csodálatos adventi fények Óbudán

» Budapest karácsonyi fényei

» Már készül Európa legnagyobb beltéri betleheme a somogyi faluban

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagy Jucó says:

    Gratulálok! 🙂
    Igazán kiváncsivá tettél, hogy hol minősítettem a “nem virágkötők” munkáját. Szerintem sehol. A nevezett koszorúk jó részéről nem is tudom a mai napig sem, hogy virágkötők készítettek vagy sem. Épp úgy nem tudtam az aszódi koszorúról sem, hisz a nevezésben ez állt: “koszorú készítője: Berkesdi József, családja és kollégái”. Ebből honnan kellene tudni, hogy emögött az Erzsike virágbolt áll és ráadásul felajánlás a városnak? És a végeredmény szempontjából miért lenne lényeges, hogy virágkötők készítették vagy lelkes baráti társaság?

  2. Bognár Süttii Vanessa says:

    Nagyon nagy Büszkeség számunkra, hogy ennyi embernek tetszett a koszorúnk, köszönjük a szavazatokat, És az összetarást! Az oldal szerkesztőjének csupán annyi mondani valóm van, mielőtt a saját neve alatt minősíti a “nem virágkötők” munkáját, előtte nézzen utána ugyanis valótlant állít hisz ezt a koszorút is az ERZSIKE VIRÁGBOLT 2170 Aszód Deák Ferenc utca 6/a dolgozói készítették akik ugyan családtagok de virágkötők! A koszorú felajánlás volt Aszód városnak! És ebből látszik mennyire megérte a sok munka!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!