Közel és távol

Szlovéniában nyílt meg Európa első sörszökőkútja

Új látványosság várja a szlovéniai Zalec városába látogatókat. A komlóültetvényeiről ismert kis település Európa első sörszökőkútjától várja turizmus fellendülését.

 

sor_szokokut

 

A sörszökőkút ötletét helyi vállalkozók vetették fel, Janko Kos polgármester pedig nyitott volt a megvalósításra. A szökőkút építésére 170 ezer eurót (52,8 millió forintot) költött az önkormányzat, a többit, 180 ezer eurót (57,7 millió forint) 95 vállalat és 58 magánszemély adományaiból fedezték. 

Hogy valóban özönlenek-e majd a látogatók a városkába, azt majd a jövő eldönti. A sörszökőkútból nem inygen sor folyik. Hat eruróba kerül az a microchippel ellátott pohár, amelybe mindenki öt különböző csapból egy-egy deci sört csapolhat magának.

A szökőkútból csordogáló zöld arannyal a kulturált sörfogyasztást szeretnék népszerűsíteni és turistákat vonzani a csendes kis városba.

Forrás: MTI

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Ingyenes borszökőkút vár Olaszországban

» Elkészült a zenére táncoló szökőkút Győrben

» Ljubljana lett Európa legzöldebb fővárosa

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!