Közel és távol

Nemecsek Ernő beköltözött a Füvészkertbe

Napok óta kiváncsian szemléltem, hogy vajon mi készül az ELTE Füvészkertjében. A Facebook oldalukra felrakott első fotó alapján volt pár ötletem, de arra nem gondoltam, hogy a homok kupacot pár nap múlva Molnár Ferenc hőseként, Nemecsek Ernőként látom viszont. 

 

nemecsek

 

Molnár Ferenc világhírű regényének, és az abból készült filmnek is egyik emblematikus helyszíne a Füvészkert. Nem is igen érthető, miért nem volt eddig itt egy emléktábla vagy szobor, ami a vörösingesek és a gittegylet csatározására emlékeztetne. Most már ez csak múltidő. M. Tóth Zsolt, a világszerte ismert jég- és homokszobrász művész vállalta, hogy 2016. szeptember 21–től 25-ig kifaragja Nemecsek Ernő homokszobrát. A szobor faragását eddig is bárki nyomonkövethette, szeptember 26-tól viszont már a kész szoborban lehet gyönyörködni.

 

nemecsek1

 

nemecsek2

 

nemecsek3

 

nemecsek4

 

A kis hősnek a neve is felkerül a szoborra és a regénnyel ellentétben itt most csupa nagybetűvel írva. 

 

nemecsek5

 

nemecsek6

 

Az ünnepélyes szoboravatást szeptember 26-án 11 órakor tartják, aznap több program is várja a családokat, érdeklődőket. Az iskolásoknak külön programot szerveznek, akik tréfás vetélkedőn mérhetik össze, mi mindent tudnak Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéről. 

 

A képek a Füvészkert Facebook oldaláról származnak.

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Ősz a Kámoni Arborétumban

» Pepi-kert, avagy a Szarvasi Arborétum

» Ingyenesen látogatható arborétum Budapest szívében

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!