Közel és távol

Ilyen volt Carnuntum, a római Felső-Pannónia fővárosa

Igazi időutazásban lehet része annak, aki ellátogat a Bécstől keletre, Alsó-Ausztriában található Petronell-i Szabadtéri Múzeumba. Carnuntumba, a római Felső-Pannónia egykori fővárosába csöppenve megismerhetjük az ókori római polgárok mindennapjait és bepillantást nyerhetünk az ünnepek hangulatába is.  

 

carnumtum1

 

2000 évvel ezelőtt a későbbi császár, Tiberius egy megerősített téli táborhelyet hozott létre a carnuntumi térségben, amely az idők folyamán a Római Birodalom egyik legfontosabb metropolisává nőtte ki magát. Carnuntum világpolitikai jelentőségét Marcus Aurelius császár látogatásának, valamint Septimius Severus itt tartózkodásának köszönheti, akit a katonái itt kiáltottak ki császárrá. A szabadtéri múzeumban tett kirándulást a mediterrán életöröm, a délies hangulat és a római kultúra látványos emlékei teszik feledhetetlenné. A látogatók egy izgalmas és élménydús sétát tehetnek az ókori utcákon, a Fórumon, a templomok (Diana-templom, Juppiter Opt. szentély) és termálfürdők között, és megcsodálhatják a római polgárok fényűző házait valamint a két Amfiteátrumot is.

A múzeumot 1904-ben alapították Bad Deutsch-Altenburgban. Leletanyaga a 19. század második felében megkezdődött ásatásokból származik.

 

carnumtum10

 

carnumtum9

 

carnumtum8

 

carnumtum7

 

carnumtum6

 

carnumtum5

 

carnumtum4

 

carnumtum3

 

carnumtum2

 

carnumtum

 

Nagyon köszönöm a csodás fotókat és az ajánlást Pajorné Kiss Edit olvasónknak!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

» Hallstatt, a 7000 éves gyönygszem

» Mágikus csillogás:  Swaroski Kristályvilág

 

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!