Közel és távol

Holland tulipánmezők, ahogy még nem láttad azokat

Hollandiáról mindenkiben egy idilli kép él. A napfényben ragyogó, végtelen tulipánmezők színpompás harmóniáját legfeljebb egy szélmalom töri meg. Olyan képeket válogattam, amik megmutatják, bizony ott sem süt állandóan a nap és a gyönyörű tulipánok sem mindig a vázákban végzik.  

 

tulipán1

 

A nálunk is tapasztalt április végi szeszélyes időjárás a holland tulipánföldeket sem kímélte. A színes tájat percek alatt fehér hólepel borította be.

 

tulipán2

 

tulipán3

 

A tulipánokat érzékeny, törékeny virágnak tartjuk, gyakran bele sem gondolunk, hogy bizony ezek betakarítása is gépesítve van. Ilyen hatalmas virágmennyiséget képtelenség lenne kézi eszközökkel leszedni.  A robusztus masinát látva kicsit aggódtam, mi lesz a virágokkal, de úgy tűnik telesen jó és járható ez a virágvágási módszer. Nézd meg a videón, hogy milyen egyszerűen és gyorsan megy!

 

 

Az talán kevéssé ismert tény, hogy a holland tulipánok jelentős részét a hagymák miatt ültetik. Ezeknél a virágokat nem hasznosítják, a hagymákat növelik és azokat értékesítik. Áprilisban, amikor a virágok kinyíltak, a virágokat egyszerűen levágják, hogy a hagymák jobban fejlődjenek. A levágott virágfejek nem kerülnek eladásra, a gép egyszerűen lekaszálja ezeket. A gép mellett az úton végzik, a gép kerekei is átmennek rajtuk. Nem valami szívderítő látvány, de azért kukkants bele a videóba.

 

 

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!