Közel és távol

Elkészült a zenére táncoló szökőkút Győrben

Zenélő szökőkútnál randizhatnak és romantikázhatnak a győriek. 2016. április 21-én befejeződött az 1970-ben épült szökőkút felújítása. A 70 milliós beruházás eredménye igen látványos: a vízsugarak zenére váltakoznak, este pedig díszkivilágításban láthatók. A nagy medence központi vízsugara 7,6 méter magasba tör fel, a többi vízsugár átlagos magassága 4 és 6 méter között mozog.

 

Győr2

 

A szökőkútnál minden nap 14.15-kor, 16.15-kor, 18.15-kor, 20.15-kor – és nyáron 21.15-kor – vízjátékot láthatunk. A vízsugarak Liszt, Brahms, az Abba és a Halott Pénz együttes egy-egy zeneszámának ritmusával összhangban mozognak. A látványt sötétben még érdekesebbé teszik a medence térszintjére elhelyezett világítótestek.

 

Győr5

 

Győr4

 

győr1

 

győr

 

Főiskolás éveim alatt a régi szökőkút is nagy kedvencem volt. Most azt hiszem ideje újra visszatérni Győrbe nosztalgiázni egy kicsit.

Fotók: Krizsán Csaba (MTI Fotó)

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod.  

Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt és csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!