Közel és távol

Felvidéki épületekkel bővült a Mini Magyarország makettpark

Hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország kilenc új épülettel várja a könnyed kikapcsolódásra vágyókat. Ezúttal a Felvidék híres épületeinek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása teszi teljessé a történelmi sétát.

 

Krasznahorka_vara_1

Krasznahorka vára

 

A Szarvasi Arborétum területén, – de attól elkülönítve – gyönyörűen kialakított környezetben most már közel félszáz élethű makett várja a családokat. A természet közelben még látványosabbak hazánk  és a szomszédos országok épített kulturális örökségei. A történelmi Magyarország mértani középpontjában 2013 áprilisában megnyitott Mini Magyarország makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit hivatott bemutatni.

A Magyarország és Erdély legszebb épületei mellé most kilenc felvidéki látványosság csatlakozott: Árva, Bajmóc, Krasznahorka és Pozsony vára, a lőcsei városháza, a nyitrai püspökség épülete, a Magyar Szentek temploma, az Ótátrafüredi Palotaszálló, valamint a kassai Szent Erzsébet-dóm épülete. 

 

arva_vara_2

Árva vára

 

Az orawkai magyar szentek temploma_3

Az orawkai Magyar Szentek temploma

 

Bajmoc_vara_3

Bajmóc vára

 

Locsei varoshaza

Lőcsei városháza

 

Nyitrai puspokseg (3)

Nyitrai püspökség

 

Otatrafuredi Palotaszallo_2

Ótátrafüredi Palotaszálló

 

Pozsony vara_2

Pozsony vára

 

Szent Erzsebet-dom_2

Kassai Szent Erzsébet dóm

A 14. században épült Krasznahorka várát négy évszázadon át az Andrássy család birtokolta. A várba a 2012. március 10-én emberi gondatlanságból keletkezett tűz hatalmas károkat okozott, a helyreállítási munkák még ma is tartanak, de természetesen a maketten eredeti szépségében csodálhatjuk meg a Gömör megyei erődítményt.

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!