Közel és távol

Adomány karácsonyfa az Erzsébet téren

Karácsony környékén az adományozási kedv is megnő. Bár magam részéről az ilyen tevékenységemet szeretem titokban tartani, hisz nem azért teszem, hogy világgá kürtöljem, de mások kezdeményezéseiről szívesen adok hírt. Különösen közel áll a szívemhez az a fajta jótékonykodás, ami művészet eszközeit is felhasználja az akció sikerességéhez. A budapesti Erzsébet téren sétálgatóknak biztos feltűnt egy nem minden napi alkotás, a Design Terminál, a Hello Wood alkotócsapat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által közösen felállított karácsonyfa. A kizárólag tűzifából készült installáció Vízkeresztig, azaz január 6-ig tekinthető meg. Az alapanyag az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

 

design

 

 A 4,5 méter széles, 11 méter magas karácsonyi műalkotás több, mint 5000 db, összesen 150 mázsát kitevő tűzifából épült meg. A fahasábok némelyikét a külső oldalon lefestették, hogy azok díszekre emlékeztessenek. Az építmény tetejére egy csillagot helyeztek. 

 

karifa_uj_fekvo_lead

 

A szervezők célja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer család számára jelent problémát minden télen. 

 

karacsonyfa02

 

Bár ez a tűzifa mennyiség csak a fagyoskodó családok töredékének elég, bízom benne, hogy a megmozdulás eléri a célját és többen épp ennek hatására segítenek a rászorulókon.   

 

A képek a Desing Terminál oldaláról származnak. 

 

Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!