Közel és távol

Hol van a világ legnagyobb mézeskalácsvárosa?

A Guinness Világrekordokat nyilvántartó oldal szerint New Yorkban található a világ legnagyobb mézeskalácsvárosa. A norvégok viszont azt állítják, hogy a Bergenben felépített város lekörözi az amerikait. Ha a mézeskalácsvárosok területét nézzük, valóban a norvégoknak van igazuk. Azt nem sikerült kiderítenem, hogy miért nem fogadták el ezt hivatalos rekordnak. Nem tudom kinél van az igazság, de a képeket elnézve számomra egyértelműen a norvég város falucskája a nyerő. Neked melyik tetszik jobban?

New Yorkban a város 226 kg mézeskalácsból készült. A 300 négyzetméteres terület díszítéséhez 181 kg cukorkát használtak fel.  

 

new york

 

new york2

 

Bergenben a város kicsinyített mását óvodák, iskolák, intézmények, cégek  és helyi lakosok közreműködésével és támogatásával 1991 óta minden évben felépítik. Az összesen 1990 miniatűr ház, vonat, autó és hajó 380 négyzetméternyi helyet tesz varázslatossá.

 

bergen

 

 

bergen1

 

bergen2

 

bergen3 

 

bergen4

 

bergen5

 

bergen6

 

bergen8

 

A bergeni mézeskalácsvárost sokkal hangulatosabbnak érzem. Bár be kell valljam, nem vagyok pártatlan. Pár évvel ezelőtt személyesen is volt szerencsém élvezni Bergen vendégszeretetét, megtapasztalni a város szépségét. A város csodálatos fekvése, idilli épületei és utcái, izgalmas halpiaca örök emlék marad.

 

bergen7

Bergen

   

Nézd meg milyen mézeskalácsfalu épült Debrecenben

 

Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!