Közel és távol

Mézeskalácsfalu épült Debrecenben

Debrecenben, az évszázados mézeskalács készítési múlttal büszkélkedő cívis városban csodálatos mézeskalácsfalut építettek. A híres mézeskalácsos műhelyek hagyományait felelevenítő alkotást Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna mestercukrász álmodta meg a debreceni Aquaticum Hotelben. 

 

aquaticum-chef-es-cukrasz

 

A kiállítás helyszínén az érdeklődők megismerkedhetnek a mézeskalács-készítés és más kézműves tevékenységek rejtelmeivel. Az adventi várakozás időszakában minden nap más-más karácsonyi történet megjelenítésével kedveskednek a vendégeknek.

 

debrecen

 

A 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott falu hetekig tartó előkészületeket követően, több mint egy hónap alatt épült fel. A mézes “terepasztal” elkészítéséhez 54 kilogramm lisztet, 370 darab tojást, 8,5 kilogramm mézet és 23 kilogramm cukrot használtak fel.

 
debrecen2
 

A kompozícióban több, az ünnephez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből bukkannak elő az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák. Hidak, vízimalom, fenyőfák és a vidám mézeskalács emberkék népesítik be az utcákat. A közösségi összetartozás szimbóluma, a templom tornya fenségesen magasodik ki a fák és a házikók sűrűjéből. 

 

aquaticum-adventi-falu-02

 

A mézeskalácsfalu egészen a jövő év elejéig várja a hotelbe látogatókat.

 

 

Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt

 

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!