Közel és távol

Google Ground, a varázslatos tudásbázis

Rubik-kocka asztal, legófal, titkos ajtó, színes székek és mindez a kreativitás szolgálatában. Ez fogadott, amikor a minap a világ legmenőbb munkahelyének, a Google-nak az oktató és rendezvényközpontjában jártam. Nem, nem egy gyerek játszóházba mentem, hanem igen is komoly témákat, a karácsonyi kampányokat feszegető előadásra. A marketing okosságokkal nem untatnálak, viszont az épületet szerintem érdemes szemügyre venni. Nagyon sok jó ötletet láttam a természettel való harmonikus együttélés megvalósítására.  

 

Google_018   A Google ez év elején hozta létre egész Európában egyedülálló, trendi oktató bázisát Budapest VIII. kerületében, a város egyik legdinamikusabban fejlődő negyedében. A Google Grund célja, hogy rendszeres oktatásokkal, előadásokkal támogassák a magyar startupokat, az online marketing ügynökségeket és a tanulni vágyó diákokat a digitális világban való eligazodásban. Az ingyenes oktatások a digitális versenyképesség fejlesztésének fontos alkalmai.   Google_016   A Google Grund a Nagytemplom utca 30-ban, erre a célra átalakított épületben található, “Pál utcai fiúk” című regényből ismert Grund közvetlen szomszédságában. A helyszín kiválasztásánál szempont volt, hogy fiatalos és színes környezetbe kívántak letelepedni.   Google_017   A színes berendezés, a legófal, babzsák fotelek mind az elmélyült, kreatív gondolkodást segítik.   Google_030   Bármennyire digitális világban is élünk, a nyomtatott könyveknek is fontos szerepe van életünkben.   Google_024   Ha más funkciójuk nincs is,  a titkos bejárat elrejtésére kitűnőek.   Google_027   Jól meg fér itt egymás mellett a sok különböző témájú könyv. Talán arra gondoltak, ha netán nem működne a Google kereső, legyen mihez nyúlni információkért.   Google_028   Amikor már épp panaszkodni kezdtem volna hogy nincsenek növények, amik köztudottan szintén jó hatással vannak a kreativitásra, elém tárult egy kép és nem tudtam rosszul érezni magam.   Google_032   A belbecs után nem árt szét nézni kint sem.  A bejárat nem sokat sejtet a benti színes világról.   Google_033   A Grund udvarának játszótere sem a szokványos, eu szabvány szerinti.   Google_006   A bár, amin keresztül eljutunk a Google Grundra szintén nem mindennapi.   Google_008  

A komplexum hátsó részén helyezkedik el a Google Grund, a kertmoziként is üzemelő kertből nyílva.  

Google_013   A rendezvényközpont bejárata szinte beleolvad a környezetbe. Mindent úgy alakítottak ki, hogy az minél kevesebb rombolással járjon, minél jobban óvják a környezetet, még az előadóterem előtti fát is megmentették.   Google_031   Engem teljesen elbűvölt a hely. Méltó a Google-hoz és itt valóban minden adott a gondolatok szárnyalásához. Sok hasonló bájos helyet kívánok az utókornak is! Láttad már a Google legkülönlegesebb alkalmazottját?

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!