Közel és távol

Hangulatos karácsonyi vásárok Ausztriában

Bármilyen hihetetlen, már kedvesebb, mint 50 nap van hátra Karácsonyig. Különleges ajándékok  legjobb lelőhelyei a karácsonyi vásárok. November közepétől forralt bor, puncs, narancs, fahéj és mézeskalács illat lengi be a legtöbb város fényárban úszó, míves portékákkal teli főterét. A kirakodóvásárhoz gyakran zenei és egyéb kulturális rendezvények is kapcsolódnak, a gasztronómia szerelmesei minőségi, hagyományos étel és ital kínálatból válogathatnak. A vásárok nem csak a helyi lakosságnak szólnak, népszerűek a turisták körében is. Évről évre nagy harc folyik a városok és országok  között a turisták kegyéért. Mindenki szeretné kiérdemelni a legjobb karácsonyi vásár rendezője megtisztelő címet. Ehhez azonban nem elég a fényár, a pompa. A vásár hangulatán túl fontos a hagyományőrzés, az értékteremtés, a minőségi termékek felvonultatása és a tisztességes kereskedés. Aki szeretné személyesen átélni az osztrák adventi vásárok hangulatát, igyekezzen lefoglalni az utazást, hisz az utazási irodáknál egyre jobban fogynak a helyek. A választás megkönnyítéséhez figyelmedbe ajánlom a három legnépszerűbb osztrák célpontot.

 

kari2

 

Bécs (Christkindlmarkt)

A világ az első karácsonyi vásárát Bécsben rendezték meg a XIII. században. Azóta több változtatáson ment át a vásár, többször módosult a helye, a neve, de a népszerűsége töretlen. A karácsonyi fényárban úszó utcákon sétálva lépten-nyomon kirakodó vásárokba botlunk. A több, mint három millió látogató közel 20 helyszínből válogathat. A két leghíresebb talán a Városháza előtti téren és a Schönbrunni kastély díszudvarában megrendezett kirakodó vásár. Temérdek hagyományos fa- és bádogjátékot,  szalmából, üvegből és filcből készült karácsonyfadíszt kínálnak. Népszerűek a kézzel készített kerámia díszek és a csodálatos, minőségi gyertyák.

kari_bécs

 

kari_bécs3

 

kari_bécs2

 

A Schönbrunni kastélynál rendezett adventi vásár előnye, hogy ha átfagyatunk, akkor könnyen találunk meleg menedéket. A magyar emlékeket is őrző kastély meglátogatása mellett a Pálmaház megtekintése kiváló alternatíva.

 

kari_schön

 

Mariazell

Ausztriában az egyik legmeghittebb időszak a karácsonyi készülődéshez kötődik. Adventi ünnepségsorozatot szinte minden osztrák városban rendeznek. Az egyik legszebb vásárnak a kegytemplomáról híres Mariazell ad otthont.

kari_mariazell1

 

kari_mariazell

kari_mariazell2
Mariazell híres búcsújáró hely, ahol a mézeskalács készítésének nagy hagyománya van. A messzi földről érkezett zarándokok szívesen vásárolták a mézeskalácsot, mert nem romlandó, sokáig friss marad és hamar megemeli a vércukor szintet. A különböző formájú és ízesítésű mézeskalácsokat a mai napig szívesen vásárolják ajándéknak is. A város makettjét minden évben mézeskalácsból formázzák.
kari_mariazell3

Salzburg

Mozart szülővárosa, Salzburg csodálatos fekvésével mindenkit elbűvöl. Bár kicsit távolabb van hazánktól, az adventi időszakban is érdemes ellátogatni a romantikus városba.
kari_salzburg3
kari_salzburg2
kari_salzburg
kari3
kari
Osztrák karácsonyi vásárba legjobb utazási irodával utazni, hisz akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legérdekesebb, legjobb helyekre eljutunk, nem maradunk le semmi lényegesről. Nem mellesleg pedig nem kell lemondani a híres illatozó puncsról sem!
Nagyon jó adventi utakat találsz a PROKO Travel utazási irodánál többféle célponttal.  Egynapos bécsi látogatáshoz pedig a Kertlap.hu Pálmaház látogatással egybekötött programját ajánlom.

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!