Közel és távol

Kenutúra, gólya les, szentjánosbogártánc a Nemzeti Parkok Hetén

Izgalmas kalandtúrákat, változatos családi programokat ígér a hét. A Nemzeti Parkok Hetén nemzeti parkjaink hihetetlen gazdag programkínálattal várják a természetbarátokat földön, vízen, levegőben. Ráadásul a 10 nemzeti parkunk mindegyike kedvezményes áron vagy ingyen kínálja programjait.  Kerékpártúra, pásztorkutyák találkozója, gombaismereti tájékoztatók, az év madarának a túzoknak, valamint az év hüllőjének, a mocsári teknősnek a megismerése mind-mind kellemes családi elfoglaltság lehet.  A széles kínálatból igen nehéz szemezgetni, de azért pár számomra kedves programot szívesen kiemelek.

 

alcsuti-arboretum

Szentjánosbogár séta az Alcsúti Arborétumban

Júniusban egy egyedülálló természeti csodában, a szentjánosbogárak táncában gyönyörködhetünk az éj leple alatt. A 20.30-kor induló másfél órás séta alatt több ezer apró repülő lámpás öltözteti fel fényével az arborétum fáit.

 

45681

 

Magyar Nemzeti Parkok Hete Pityerszeren

Szalafő-Pityerszeren, az Őrségi Népi Műemlékegyüttesben a hét minden napján 10 órás indítással az Őrségi Népi Műemlékegyüttes vezetett megtekintésére nyílik lehetőség.  Sétálhatunk az “Élet a kaszálógyümölcsösben” c. tanösvényen és a  játszóházban régi vásári kunsztokkal ismerkedhetünk meg.

 

Pityérszer_008

 

Kenutúra a Holt-Körösön Szarvasnál

Szakvezető kalauzolásában 3 órás, kb. 7 kilóméteres kenutúrán fedezhetjük fel a Szarvason  a Kákafoki-holtág Anna-ligeti szakaszának vízi és szárazföldi  élővilágát. A Körösvölgyi Látogatóközpont elől induló túrán a létszám korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges.

 

kutyak-labradorok-kenu-folyo

 

Fészeknézőben a gólyáknál Kölkeden

A Baranya megyei Kölkeden a Fehér Gólya Múzeumban június 20-án  2-3 órás tárlatvezetés keretében beleshetünk a gólyák fészkeibe.

 

Kölked_107

 

Szegfűvirágzás ünnepe Kiskunhalason

Európa egyik legritkább, vadon élő virága a tartós szegfű. A 3-4 órás túrán a kizárólag a Duna-Tisza köze homokvidékein élő, fokozottan védett növény élőhelyeit fedezhetjük fel.

 

174248

 

További részleteket és izgalmas programokat a Magyar Nemzeti Parkok  hivatalos oldalán találsz.

 

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!