Közel és távol

Ezüstérmes a Hagymatikum Makón

Pár napja, amikor beszámoltam arról, hogy a Gödöllői Királyi kastély építészeti Nívó díjat nyert, említést tettem arról is, hogy a van két másik büszkeségünk is. A Makón található, 2012-ben átadott Hagymatikum kategóriájában ezüst díjat szerzett. Szerintem érdemes pár szót ejteni a Hagymatikumról és ha arra jársz legalább kívülről megcsodálni.  

 

Makó13_020   Makó13_017   A Hagymatikum Makó Termál és gyógyfürdője. A Maros parti város szívében található fürdőkomplexum élmény-, gyógy-, wellnessrészlegekkel és szabadtéri medencékkel is rendelkezik.    

hagymatikum

Kép forrása: http://ivanyiaurel.blogspot.hu/2012/03/hagymatikum-mako.html

  Építését 2009-ben kezdték meg Makovecz Imre tervei alapján. Az építése nem ment simán, politikai csatározások, megnövekedett költségek miatt csúszott az építkezés. Aztán, amikor már úgy tűnt, minden sínen van, kigyulladt a leendő élménymedencetér építés alatt álló faszerkezetes kupolája. A  tetőszerkezet több méteres lángokkal égett, a fürdő 1500 négyzetméteres tetőszerkezetének harmada megsemmisült. A képeket 2011 júliusában készítettem, a tűzeset előtt egy hónappal.     Makó_021     Makó_018     Makó_017   Alig egy hónappal a tűzeset után a tervező Makovecz Imre 76 éves korában elhunyt. Az organikus építészeti irányzat egyik legnagyobb magyar képviselő így nem érhette meg a fürdő 2012 januári  átadását. Így utólag szemlélve nem kis bravúr volt a tűzeset után félévvel a omplexum átadása.   A tavaly nyáron készített fotóimon jól látszik, hogy időközben a parkosítási, környezet szépítő munkálatok is befejeződtek.   Makó13_015   Makó13_010   Makó13_012   Makó13_007  

Makón érdemes megnézni a lombkorona sétányt is, ahol a lombkoronák magasságából hallgathatjuk a madárcsicsergést és gyönyörködhetünk a Maros part természeti szépségeiben.

További makói képekért látogass el a Közel és távol Facebook oldalamra.

  Ismersz egy jó kis helyet hazánkban, amiről még nem írtam? Írd meg és igyekszem pótolni!  

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!