Közel és távol

Mágikus csillogás: Swarovski Kristály Világ

Mágikus csillogás, több millió kristály varázslatos ragyogása, tündöklő fények játéka vár arra, aki betér az Innsbruck melletti Wattens településen a Swarovski Kristály Világ kiállítóterembe. A Swarowski név a világ minden részén összekapcsolódott a minőségi kristályüveg-ékszerekkel. Az osztrák cég egyedi tervezésű, elegáns divatékszerei 120 országban elérhetők.  Évente két kollekciót bocsátanak ki, tavaszi-nyári és őszi-téli kollekciójukban egyaránt megtalálhatók klasszikusabb, divatos és extravagáns ékszerek, táskák, órák. Jelképük a hattyú.  

Swarovski_116

  A Swaroski cég elődjét 1895-ben a cseh származású Daniel Swarovski alapította, aki gyermekként sok időt töltött apja csiszolóműhelyében. A  megmunkált termékek csillogása teljesen elvarázsolta. Már 21 évesen eldöntötte, hogy forradalmasítja a kristályüveg megmunkálást. Kilenc évbe telt, míg elkészült első kristályvágógépe, ami gyorsabbá és pontosabbá tette a csiszolást.  A cég ma is családi vállalkozás, melyet a család negyedik és ötödik generációja vezet. Az Alpok hegyvonulataival övezett gyár nem látogatható. A festői környezetben kialakított kiállító központban multimédiás eszközökkel, neves művészek alkotásaival hódolhatunk az ékszerek iránti szenvedélyünknek.   Swarovski_015

A cég fennállásának századik évfordulóján, 1995-ben a gyár melletti területen létrehozták a Swarovski Kristály Világot. A Kristály Világ kiállítási központként, hangverseny- és fesztiválteremként egyedülálló a maga nemében. A multimédiás kiállítóközpont megálmodója, Andre Heller, a természet és technológia összhangját modern művészeti eszközökkel valósította meg. Az Óriásnak nevezett épületegyüttesben 14 kiállítótermet, éttermet és a világ legnagyobb Swarovski üzletét találjuk. A hatalmas üzletből külön VIP termek is elérhetők, ahol a nagyobb értékű vásárlásokhoz biztosítanak nyugodt, meghitt környezetet. A parkban sétautak, alpesi kert, labirintus és temérdek, ezer színben pompázó csiszolatlan kő látványa teszik teljessé az élményt.

Swarovski_132

A 14 kiállítóteremből álló komplexumba az Óriás száján keresztül juthatunk be.

Swarovski_006

A fogadó csarnokban első döbbenetet a gigantikus csillár és a 11 méter magas és 42 méter széles, több millió kristályüveg csillogásának látványa okozza.

  Swarovski_021   Swarovski_032   Az irodalmi falon többek közt Shakespeare, Goethe kristályokkal kapcsolatos idézetei olvashatóak eredeti nyelven. A terem közepén a világ legnagyobb kézzel csiszolt kristályát csodálhatjuk meg. A 40 centi átmérőjű, 300.000 karátos, 100 oldalú kő a 100 éves Swarovski cég történetét és hagyományait szimbolizálja. A nagy kő mellett megtekinthető a világ legkisebb megmunkált kövei is, ami mindössze 0,8 miliméter és 17 oldala van.   Vágólap01

A további termek mindegyikét a kristályok ihlették. A  különböző nemzetiségű művészek értelmezésében a kristály ezer arcát fedezhetjük fel. Kristály dómban egy kristály belsejében érezhetjük magunkat. A falat takaró 590 tükrön megcsillanó mesterséges fénysugarak pompás színvilágot alakítanak ki. A világ legnagyobb kaleidoszkópját szemlélve a halk zene és a látvány igazi harmóniát nyújt a testnek és a léleknek egyaránt. Ezt a harmóniát időnként megtörik a hirtelen előbukkanó tárgyak.

Swarovski_046  

Swarovski_051

  Swarovski_052   A Mechanikus színházban szürreális, erotikával túlfűtött divatbemutató részesei lehetünk, ahol a tárgyak életre kelnek és varázsütésre táncra perdülnek.  A Kristály színházban saját képzeletünk kristály meséi elevenedhetnek meg, amikhez a hátteret színes, csillogó, misztikus mozgótárgyak és kellemes zene szolgálják.  

Swarovski_063

 

Swarovski_070

 

Swarovski_076

  Az Óriás gyűrűjét, kesztyűjét és sétapálcáját is megcsodálhatjuk.  

 Swarovski_093

  Fantasztikus látványt nyújt a híres épületek kicsinyített kristály másolata.  

Swarovski_088

  Téli álmon, Jég passzázson és Kristály erdőben sétálva jutunk el a kiállítás végére és érjük el a világ legnagyobb áruválasztékát kínáló Swarovski üzletét.  

Swarovski_097

 

Swarovski_058

Swarovski_100

Swarovski_102

Swarovski_115

Swarovski_109

Swarovski_121

Tipp: Ha vásárolni szeretnél a shopban, akkor tarts meg a belépőjegyedet, mert az összeg egy része levásárolható!

További képeket találsz a Közel és távol Facebook oldalon.

Tetszett a cikk? Megköszönöm, ha megosztod, lájkolod. ♥

Közel és távol Facebook oldal     Közel és távol csoport
   
Érdekel a nagyvilág? Szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni? Gyere és lájkold a Közel és távol Facebook oldalt     Bemutatnád merre jártál? Csatlakozz Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkhoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!